Parfait de piersici
PrinteazaParfait de piersici din: piersici, capsuni, afine, cocos, scortisoara, vanilie, nuci.
- o ceaşcă de piersici, cojite şi mărunţite
- o jumătate de ceaşcă de căpşuni, feliate
- două ceşti de afine
- o ceaşcă de miez de nucă de cocos tânără
- două linguriţe de scorţişoară
- o linguriţă de vanilie
- o ceaşcă din reţeta granola sau bucăţele de pecan ori nuci
- un sfert de ceaşcă de flugi de nucă de cocos deshidratată
Mod de preparare:
Stropiţi feliile de piersici şi căpşuni cu suc de lămâie şi puneţi-le deoparte.
Puneţi o ceaşcă şi jumătate de afine şi miezul de nucă de cocos într-un vas şi amestecaţi-le, pentru a obţine o cremă. Adăugaţi scorţişoara şi vanilia. Amestecaţi-le până se, omogenizează.
In două pahare înalte, transparente, turnaţi un strat subţire din crema de afine. Acoperiţi-l cu un strat subţire de granola.
Puneţi un strat de piersici şi căpşuni peste granola.
Turnaţi un al doilea strat de eternă peste fructe. Acoperiţi-l cu încă un strat de granola, alte câteva bucăţi de fructe, iar peste toate presăraţi subţire cremă.
Garnisiţi cu afinele rămase şi fulgii de nucă de cocos.
Pofta buna!