Parfait raw vegan din: unt de cacao, curmale, sare, faina de caju, lamaie, banane. Ingrediente: 250 g curmale 100 g unt de cacao sare 200 g făină de caju 1 linguriţă de zeamă de lămâie 200 g banane Mod de preparare: Intr-un vas de inox cu baza groasă, pe foc mic sau în bain-mare, […]
Parfait cu lichior de banane
PrinteazaParfait cu lichior de banane din: galbenusuri, lichior de banane, frisca, apa, zahar, cacao, fructe, fursecuri.
- 8 galbenusuri
- o lingura lichior de banane
- 250 ml frisca lichida
pentru sirop:
- un litru apa
- 1350 kg zahar
pentru servit:
- cacao
- orice fructe
- fursecuri
Mod de preparare:
Se prepară întâi siropul pentru care apa şi zahărul se pun la foc şi se lasă până ce se topeşte zahărul.
Apoi se trage deoparte, se adaugă lichiorul şi se lasă la răcit. Se bat gălbenuşurile cu telul şi apoi siropul cald încă se toarnă în fir subţire peste gălbenuşuri.
Amestecul se pune la foc şi se amestecă până devine gros şi se prelinge pe lingură.
Se trage de pe foc şi se amestecă până ce se răceşte.
Se bate frişca şi se adaugă în compoziţia răcită. Se toarnă în pahare care se dau la congelator pentru 3 ore.
Se serveşte cu cacaua cernută, orice fel de fruct şi fursecuri.
Parfait cu lichior de banane
Pofta buna!
poate iti place si:
Parfait de piersici cu cocos
Parfait de piersici cu cocos din: piersici, capsuni, afine, cocos, scortisoara, vanilie, nuci. Ingrediente: o ceaşcă de piersici, cojite şi mărunţite o jumătate de ceaşcă de căpşuni, feliate două ceşti de afine o ceaşcă de miez de nucă de cocos tânără două linguriţe de scorţişoară o linguriţă de vanilie o ceaşcă din reţeta granola sau bucăţele […]
Pofta buna!