Parfait de portocale cu fructe confiate
PrinteazaO reteta de parfait de portocale cu fructe confiate din: portocale, colorant, zahar pudra, lichior de fructe, portocale, smantana dulce, frisca si oua.
- 300 g portocale confiate
- 10 ml colorant alimentar
- 120 g zahăr pudră
- 100 g lichior de fructe
- 130 g portocale proaspete tăiate bucăţele
- 330 g smântână dulce
- 700 g frişca lichidă
- 8 ouă
Mod de preparare:
Frişca lichidă se bate cu telul, apoi se amestecă cu gălbenuşurile până se omogenizează. Se adaugă pe rând: smântână dulce, lichiorul, zahărul, fructele, se amestecă, apoi compoziţia obţinută se aşază într-o tavă din metal şi se dă la congelator timp de 12 ore.
După ce a îngheţat se ţine în frigider la 0°C. Când se serveşte, se ornează cu frunze de mentă, cireşe confiate şi sos de fructe de pădure.
Parfait de portocale cu fructe confiate
Pofta buna!