Parfait de zmeură

Printeaza

O reteta delicioasa de parfait de zmeura din: piersici, zmeura, zahar vanilat, galbenusuri, zahar, lichior sau suc de portocale, gem de zmeura, frisca si ciocolata amaruie.

Ingrediente:Parfait de zmeură

  • 2 piersici (sau 4 jumătăţi din conservă)
  • 300 g zmeură
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 4 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr
  • 5 linguri lichior sau suc de portocale
  • 1 borcan gem de zmeură fără sâmburi (270 g)
  • 500 ml frişcă
  • 100 g ciocolată amăruie

 

Mod de preparare:

Se crestează coaja piersicilor şi se introduc puţin în apă cloco­tită. Se scot şi se decojesc. Se taie în două fructele şi se îndepăr­tează sâmburele. Fructele din conservă se lasă să se scurgă. Se taie cuburi piersicile.

Se bat gălbenuşurile la bain- marie cu zahăr vanilinat, zahăr şi suc sau lichior de portocale 5 min. Se scoate vasul din bain-marie şi se mai bate până ce se răceşte compoziţia.

După aceea, se înglo­bează gemul de zmeură şi frişca bătută, apoi fructele şi ciocolata rasă. Se aşază compoziţia într-o formă de cozonac tapetată cu fo­lie transparentă (1,2 l), se nivelea­ză şi se lasă la congelator 8 ore.

Cu 10 min. înainte de servire, forma se introduce puţin în apă fierbinte şi se desprinde parfaitul de pe margine cu ajutorul unui cuţit ascuţit. Se răstoarnă pe un platou. Se îndepărtează folia.

Parfait de zmeură

Parfait de zmeură

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.