Parfait de zmeură
PrinteazaO reteta delicioasa de parfait de zmeura din: piersici, zmeura, zahar vanilat, galbenusuri, zahar, lichior sau suc de portocale, gem de zmeura, frisca si ciocolata amaruie.
- 2 piersici (sau 4 jumătăţi din conservă)
- 300 g zmeură
- 1 plic zahăr vanilinat
- 4 gălbenuşuri
- 100 g zahăr
- 5 linguri lichior sau suc de portocale
- 1 borcan gem de zmeură fără sâmburi (270 g)
- 500 ml frişcă
- 100 g ciocolată amăruie
Mod de preparare:
Se crestează coaja piersicilor şi se introduc puţin în apă clocotită. Se scot şi se decojesc. Se taie în două fructele şi se îndepărtează sâmburele. Fructele din conservă se lasă să se scurgă. Se taie cuburi piersicile.
Se bat gălbenuşurile la bain- marie cu zahăr vanilinat, zahăr şi suc sau lichior de portocale 5 min. Se scoate vasul din bain-marie şi se mai bate până ce se răceşte compoziţia.
După aceea, se înglobează gemul de zmeură şi frişca bătută, apoi fructele şi ciocolata rasă. Se aşază compoziţia într-o formă de cozonac tapetată cu folie transparentă (1,2 l), se nivelează şi se lasă la congelator 8 ore.
Cu 10 min. înainte de servire, forma se introduce puţin în apă fierbinte şi se desprinde parfaitul de pe margine cu ajutorul unui cuţit ascuţit. Se răstoarnă pe un platou. Se îndepărtează folia.
Parfait de zmeură
Pofta buna!