Parfe de căpşune cu sos de portocale
PrinteazaO reteta de parfe de capsune cu sos de portocale din: capsune, zahar, galbenusuri, frisca, portocale si amidon.
- 500 g capsune
- 200 g zahar
- 4 galbenusuri
- 400 ml frisca lichida
- 2 portocale
- 1 lingura rasa amidon
Mod de preparare:
Baţi frişca şi o păstrezi în frigider. Speli fructele, le cureţi, le pasezi şi le presari cu 100 g zahăr. Intr-un vas aşezat pe baie de aburi, freci gălbenuşurile cu 75 g zahăr, până obţii o cremă groasă. Stingi focul, amesteci crema până se răceşte şi încorporezi 400 g piure de căpşune şi frişca.
Tapetezi o tavă de chec cu folie de plastic. Torni 1/3 din cremă şi o dai la congelator pentru 20-30 de minute. Scoţi tava, adaugi restul de piure de căpşune şi de cremă, apoi introduci din nou în congelator, pentru 4 ore.
Intre timp, pregăteşti sosul. Speli portocalele cu apă fierbinte şi le ştergi. Tai în fâşii coaja unei portocale, iar pe a doua o razi fin. Storci portocalele. Fierbi timp de 2-3 minute sucul şi coaja de portocale, împreună cu amidonul şi zahărul rămas.
Răstorni parfeul de căpşune, îndepărtezi folia şi îl tai în felii. îl serveşti cu sosul de portocale rece.
Parfe de căpşune cu sos de portocale
Pofta buna!