Parfe de cacao cu oua de prepelita din: oua de prepelita, lapte, zahar, vanilie, cacao, frisca, sare. Ingrediente: 3 gălbenuşuri de ou de prepeliţă 150 ml lapte 25 g zahăr 1/2 baton vanilie 20 g cacao 150 g frişcă sare Mod de preparare: Baţi bine gălbenuşurile cu zahărul şi cu un praf de sare. […]
Parfe de ciocolata alba
PrinteazaParfe de ciocolata alba din: galbenus, zahar, lapte, ciocolata, frisca, esenta de vanilie, fructe uscate, miere, fistic.
- 3 gălbenuşuri
- 50 g zahăr
- 125 ml lapte
- 100 g ciocolată albă
- 100 g frişcă lichidă
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 100 g mix de fructe uscate
Pentru servit:
- miere
- fistic
Mod de preparare:
Într-o crăticioară se amestecă gălbenusurile cu zahărul până ce se obtine o cremă galben-pai.
Se adaugă laptele şi se pune la bain-marie continuând amestecarea aproximativ 10 minute.
Se retrage crema de pe foc, se adaugă ciocolata ruptă bucăti.
Se amestecă si când s-a topit ciocolata, se pune vasul în apă rece pentru a răci amestecul.
Se adaugă apoi fructele uscate si se bate frisca adăugându-i vanilia.
Când spuma de friscă este gata, se amestecă apoi cu compozitia cu fructe si se dă la congelator 3 ore.
Se serveşte cu decor de fistic şi miere.
Parfe de ciocolata alba
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Parfe de cacao cu oua de prepelita
Parfe delicios
Parfe delicios din: oua, pricomigdale, frisca, zahar. Ingrediente: 3 ouâ 200 g pricomigdale 200 ml friscă lichidă 3 linguri zahăr Mod de preparare: Gălbenuşurile şi zahărul se mixează până se obţine o cremă spumoasă. Se mixează albuşurile spumă, se adaugă peste gălbenuşuri, se bate frişca şi se adaugă. Se pun pricomigdalele. Se toarnă amestecul într-o […]
Pofta buna!