Parfe de ciocolată cu alune şi pere gratinate cu cremă de rom
PrinteazaParfe de ciocolată cu alune şi pere gratinate cu cremă de rom din: ciocolata menaj, alune de padure, oua, galbenus, cafea, brandy, smantana dulce, apa, crema englezeasca cu rom, para si zahar brun.
Ingrediente:
- 100 g ciocolată menaj
- 50 g alune de pădure râşnite
- 2 ouă
- 1 gălbenuş
- 65 g zahăr cafea râşnită
- 1 lingură brandy
- 75 ml smântână dulce
- 100 ml apă
pentru crema:
- 6 linguri cremă englezească cu rom
pentru para:
- 1 pară
- 3 linguri zahăr brun
Mod de preparare:
Pune într-un castron alunele râşnite şi ciocolata ruptă bucăţi, aşază-1 la bain-marie şi lasă-1 până când se topeşte ciocolata, amestecând bine.
Fierbe 100 ml de apă cu zahărul până când obţii un sirop. Bate ouăle şi încorporează în ele siropul răcit, turnat câte puţin, un praf de cafea şi brandy.
Bate smântână până devine frişcă. Amestecă ciocolata şi alunele cu sosul obţinut mai înainte.
Lasă compoziţia să se răcească. Incorporează frişca, toarnă compoziţia în forme şi pune-le în congelator.
Curăţă para de coajă şi taie-o sferturi.
Taie fiecare sfert feliuţe subţiri şi aranjează-le pe o tavă în aşa fel încât să obţii un mic evantai; presară zahăr brun şi coace-le în cuptorul încălzit la 200° C până când zahărul se caramelizează.
Toarnă pe fiecare farfurie din crema englezească cu rom, pune deasupra parfeurile, câteva feliuţe de pară şi serveşte.
Crema englezească = încălzeşte 500 ml de lapte cu 1 plic de zahăr vanilat.
Separat, freacă 4 gălbenuşuri cu 125 g de zahăr, încorporează treptat laptele cald şi adaugă 1 lingură de rom.
Pune totul la foc foarte mic şi amestecă permanent, până când se îngroaşă.
Parfe de ciocolată cu alune şi pere gratinate cu cremă de rom
Poftă bună!