Parfe de ciocolată
PrinteazaO reteta parfe de ciocolata din: cacao, zahar, oua, ciocolata, stafide, dulceata de portocale si frisca.
- 2 linguri cacao
- 2 1/2 linguri zahar
- 2 linguri apa
- 4 oua
- 20 g (4 cuburi) ciocolata
- 50 g stafide
- 2 linguri dulceata de portocale
- 350 g frisca
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă cu pereţii groşi, fierbi la foc mic apa împreună cu zahărul şi cacaua, amestecând până obţii un sirop gros, de consistenţa smântânii. Tai ciocolata în cuburi mici. Separi albuşurile de gălbenuşuri.
Când siropul de cacao s-a răcit, încorporezi treptat gălbenuşurile, stafidele şi dulceaţa de portocale. Omogenizezi şi adaugi frişca şi albuşurile bătute spumă, amestecând uşor, ca să se păstreze consistenţa spumoasă.
Torni compoziţia într-un vas, de preferinţă de plastic şi o congelezi pentru aproximativ 8 ore. Poţi servi parfeul în cupe sau în pahare înalte, decorat cu frişcă sau simplu.
Parfe de ciocolată
Pofta buna!
Incoming search terms:
- parfe de ciocolata
- parfe de ciocolata reteta
- reteta parfe