Parfe de casa din: oua, pricomigdale, frisca, zahar. Ingrediente: 3 ouâ 150 g pricomigdale 200 ml friscă lichidă 3 linguri zahăr Mod de preparare: Gălbenuşurile şi zahărul se mixează până se obţine o cremă spumoasă. Se mixează albuşurile spumă, se adaugă peste gălbenuşuri, se bate frişca şi se adaugă şi ea. Se pun pricomigdalele. […]
Parfe de coacăze şi căpşune
PrinteazaParfe de coacăze şi căpşune din: zahar, galbenusuri, lapte, zahar vanilinat, capsune, coacaze, frisca, amidon.
- 150 g zahar
- 3 galbenusuri
- 150 ml lapte
- 1 plic zahar vanilinat
- cate 1 pahar capsune si coacaze
- 500 g frisca
pentru topping:
- 1 pahar coacaze
- 100 g zahar
- 1 lingurita amidon
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanili¬nat. încălzeşti laptele şi îl torni treptat în vasul cu crema de gălbenuşuri, amestecând cu telul.
Pui vasul pe baie de aburi şi continui să mixezi fără întrerupere, până când crema se îngroaşă.
După ce această cremă de vanilie se răceşte, încorporezi frişca şi fructele pe care, în prealabil, le-ai spălat, le-ai curăţat şi le-ai zdrobit în blender.
Torni pasta într-o tavă pentru chec tapetată cu folie de polietilenă şi o introduci în congelator pentru 4 ore.
Pentru topping, speli coacăzele, le cureţi şi le mixezi în blender. Le pasezi printr-o sită, astfel încât să separi seminţele.
Fierbi 3-4 minute pasta rămasă împreună cu amidonul şi zahărul. 5. Tai parfeul în felii pe care le serveşti stropite cu topping.
Parfe de coacăze şi căpşune
Pofta buna!
poate iti place si:
Parfe delicios din: oua, pricomigdale, frisca, zahar. Ingrediente: 3 ouâ 200 g pricomigdale 200 ml friscă lichidă 3 linguri zahăr Mod de preparare: Gălbenuşurile şi zahărul se mixează până se obţine o cremă spumoasă. Se mixează albuşurile spumă, se adaugă peste gălbenuşuri, se bate frişca şi se adaugă. Se pun pricomigdalele. Se toarnă amestecul într-o […]
Pofta buna!