Parfe cu coacaze rosii
PrinteazaParfe cu coacaze rosii din: coacaze, zahar, frisca, vanilie, rom.
Ingrediente:
- 250 g coacăze roşii
- 5 linguri zahăr
- 5 gălbenuşuri
- 180 g zahăr pudră
- 500 ml frişcă lichidă
- o păstaie de vanilie
- esenţă de rom
Mod de preparare:
Boabele de coacăze se mixează, se strecoară, iar pulpa rezultată se pune pe foc cu cele 5 linguri zahăr şi seminţele curăţate din păstăi a de vanilie. Se lasă să scadă bine.
Zahărul pudră se freacă cu gălbenuşurile şi, când devine o cremă albă, se adaugă esenţa. Se bate frişca şi se adaugă în amestecul cu gălbenuşuri. Se ia o cantitate mică şi se amestecă cu piureul de coacăze.
Intr-o formă tapetată cu folie transparentă, se pune un prim strat de amestec de frişcă fără fructe, apoi cel cu fructe şi, la final, restul de amestec de frişcă. Se lasă la congelator de pe o zi pe alta.
Se serveşte cu fructe proaspete de coacăze.
Parfe cu coacaze rosii
Pofta buna!