Parfe cu coacaze rosii

Printeaza

Parfe cu coacaze rosii din: coacaze, zahar, frisca, vanilie, rom.

Ingrediente:

  • 250 g coacăze roşii
  • 5 linguri zahăr
  • 5 gălbenuşuri
  • 180 g zahăr pudră
  • 500 ml frişcă lichidă
  • o păstaie de vanilie
  • esenţă de rom

 

Mod de preparare:

Boabele de coacăze se mixează, se strecoară, iar pulpa rezultată se pune pe foc cu cele 5 linguri zahăr şi seminţele curăţate din păstăi a de vanilie. Se lasă să scadă bine.

Zahărul pudră se freacă cu gălbenuşurile şi, când devine o cremă albă, se adaugă esenţa. Se bate frişca şi se adaugă în amestecul cu gălbenuşuri. Se ia o cantitate mică şi se amestecă cu piureul de coacăze.

Intr-o formă tapetată cu folie transparentă, se pune un prim strat de amestec de frişcă fără fructe, apoi cel cu fructe şi, la final, restul de amestec de frişcă. Se lasă la congelator de pe o zi pe alta.

Se serveşte cu fructe proaspete de coacăze.

 

Parfe cu coacaze rosii

Parfe_cu_coacaze_rosii

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.