Parfe cu ananas

Printeaza

Parfe cu ananas din: ananas, oua, zahar, frisca, lichior, ciocolata, menta.

Ingrediente:parfe_cu_ananas

• 280 g ananas din compot

• 2 ouă

• 120 g zahăr

• 500 g frişcă bătută

• 2 linguri lichior

• 2 cubuleţe ciocolată şi câteva frunze de mentă pentru decor

 

Mod de preparare:

Amesteci ouăle cu zahărul, într-un vas aşezat la bain-marie, până când compoziţia se îngroaşă. Iei vasul de pe foc, adaugi esenţă după gust şi omogenizezi, apoi amesteci periodic, până când crema se răceşte.

Incorporezi apoi 2/3 din ananasul tăiat cubuleţe, lichiorul şi frişca bătută. Torni compoziţia într-o tavă pentru chec tapetată cu folie alimentară, o acoperi cu folie sau hârtie de copt şi păstrezi vasul în frigider pentru 6 ore.

Inainte de a servi parfeul, pui vasul în puţină apă călduţă şi răstorni îngheţata pe un platou. Decorezi cu bucăţi de ananas şi tai felii groase de 3 cm.

Poţi să ambalezi feliile în folie de aluminiu şi să le păstrezi în congelator până în momentul servirii.

Parfe cu ananas

parfe_cu_ananas

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.