Parfe cu ananas
PrinteazaParfe cu ananas din: ananas, oua, zahar, frisca, lichior, ciocolata, menta.
• 280 g ananas din compot
• 2 ouă
• 120 g zahăr
• 500 g frişcă bătută
• 2 linguri lichior
• 2 cubuleţe ciocolată şi câteva frunze de mentă pentru decor
Mod de preparare:
Amesteci ouăle cu zahărul, într-un vas aşezat la bain-marie, până când compoziţia se îngroaşă. Iei vasul de pe foc, adaugi esenţă după gust şi omogenizezi, apoi amesteci periodic, până când crema se răceşte.
Incorporezi apoi 2/3 din ananasul tăiat cubuleţe, lichiorul şi frişca bătută. Torni compoziţia într-o tavă pentru chec tapetată cu folie alimentară, o acoperi cu folie sau hârtie de copt şi păstrezi vasul în frigider pentru 6 ore.
Inainte de a servi parfeul, pui vasul în puţină apă călduţă şi răstorni îngheţata pe un platou. Decorezi cu bucăţi de ananas şi tai felii groase de 3 cm.
Poţi să ambalezi feliile în folie de aluminiu şi să le păstrezi în congelator până în momentul servirii.
Parfe cu ananas
Pofta buna!