Parfe cu mac si visine
PrinteazaParfe cu mac si visine din: frisca, lapte, mac, lamaie, zahar, frisca, visine.
Pentru crema cu mac:
- 2 căni frişca lichidă
- 150 ml lapte gras
- 1/2 cană seminţe de mac fin măcinate
- 5 gălbenuşuri
- coaja de la 1/2 lămâie
- 125 g zahăr
Pentru crema cu vişine:
- 1 cană frişca lichidă
- 1/2 cană vişine
- 100 g zahăr
Mod de preparare:
Intr-un vas aşezat la bain-marie amesteci frişca, laptele şi seminţele de mac măcinate fin. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul la viteză mare, până când se dizolvă cristalele de zahăr.
Reduci viteza şi torni câte puţin amestec cu seminţe, amestecând mereu. Când s-a răcit, pui şi coaja de lămâie şi introduci amestecul în frigider pentru 3 ore.
Intre timp, pregăteşti crema de vişine. Le speli, le cureţi de sâmburi şi le mixezi în blender. Baţi frişca rece şi o îndulceşti, apoi adaugi piureul de vişine.
Răceşti în frigider şi această cremă. într-otăviţă de plastic, pui 1/2 din crema de mac şi o introduci în congelator. După 1/2 oră, pui crema de vişine şi păstrezi din nou vasul în congelator.
După ce s-a întărit, acoperi cu crema de mac şi congelezi până dimineaţa.
A doua zi, tai felii groase de 3 cm şi le oferi decorate cu vişine proaspete.
Pofta buna!