Parfe cu ricotta şi cozonac
PrinteazaO reteta de parfe cu ricotta si cozonac din: ricotta, galbenusuri, lapte, smantana, cozonac, zahar, foid e gelatina, esenta de vanilie, smantana si ciocolata de menaj.
- 150 g ricotta
- 2 gălbenuşuri
- 100 ml lapte
- 60 ml smântână dulce
- 60 g cozonac
- 20 g zahăr
- 1,5 foi de gelatină
- 2 linguri brandy
- 1 esenţă vanilie
pentru sosul de ciocolată:
- 30 ml smântână dulce
- 50 g ciocolată menaj
Mod de preparare:
Pune gălbenuşurile în vasul mixerului, adaugă esenţa de vanilie şi cozonacul înmuiat în laptele rece şi stors foarte bine. Mixează totul până când obţii o cremă, adaugă ricotta, gelatina înmuiată în apă rece şi dizolvată, pe foc, în brandy.
Bate smântână cu zahărul până obţii frişcă, încorpo- reaz-o uşor în amestecul de mai înainte şi umple cu această compoziţie forme semisferice. Pune-le apoi în frigider 2-3 ore ca să se întărească.
Topeşte ciocolata, las-o să se răcorească puţin, apoi toarn-o peste smântână şi amestecă bine. Serveşte parfeurile acoperite cu sosul de ciocolată.
Ai grijă ca smântână pentru frişcă să fie foarte rece (cel mult 5-6° C). Dacă foloseşti telul, bate-o foarte lent: în acest fel, smântână va încorpora aerul mai bine şi va rămâne tare. Cea mai bună smântână pentru frişcă este cea integrală, cu un conţinut de cel puţin 30% grăsimi.
Parfe cu ricotta şi cozonac
Poftă bună!