Parfe cu vanilie, caise şi fructe de pădure
PrinteazaParfe cu vanilie, caise şi fructe de pădure
Ingrediente pentru parfeul de vanilie:
- 150 g zahăr
- 3 ouă
- 1/2 l lapte
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 3 linguriţe rase cu făină
- 150 g frişcă
Ingrediente pentru parfeul de fructe de pădure:
- 100 g zahăr
- 2 ouă
- 300 ml lapte
- 2 linguri rase cu făină
- 300 g zmeură,
- agrişe
- fragi
- 100 ml frişcă
Ingrediente pentru parfeul de caise:
- 2 ouă
- 100 g zahăr
- 300 ml lapte
- 200 g caise
- 2 linguriţe făină
- 100 g frişcă
Mod de preparare – parfeul de vanilie:
Baţi ouăle cu zahărul, adaugi puţin câte puţin laptele călduţ, pui făina în ploaie şi fierbi compoziţia pe foc mic până se leagă ca o smântână groasă. O dai deoparte şi după ce s-a răcit încorporezi frişca bătută şi vanilia, apoi torni compoziţia într-un vas rotund sau o formă de tort şi-o dai la congelator.
Pregăteşti apoi parfeul de fructe de pădure:
Speli fructele, le presari cu puţin zahăr şi le dai deoparte. Freci ouăle cu zahărul, adaugi făina, apoi laptele călduţ şi fierbi compoziţia pe foc mic până se îngroaşă. O laşi să se răcească şi în acest timp pasezi fructele printr-o sită.
Incorporezi în crema răcită piureul obţinut şi frişca bătută, torni compoziţia peste cea de vanilie şi o dai la frigider până faci parfeul de caise. Cureţi caisele de sâmburi, le speli, le pasezi şi laşi piureul deoparte. Freci apoi ouăle cu zahărul, adaugi făina şi laptele călduţ şi fierbi compoziţia pe foc mic până se îngroaşă.
După ce s-a răcit adaugi piureul de caise şi frişca bătută, tomi compoziţia peste cea de fructe de munte şi mai dai tortul la congelator pentru 1 oră. Când este gata, răstomi tortul pe un platou şi-l decorezi cu frişcă şi fructe.
Parfe cu vanilie, caise şi fructe de pădure
Poftă bună!
Incoming search terms:
- parfe de vanilie