Parfe cu zmeura si nuga
PrinteazaParfe cu zmeura si nuga din: nuca cu migdale, inghetata de vanilie, vin rosu dulce, albus, zmeura, zahar tos si suc de portocale.
Ingrediente:
- 100 g nuga cu migdale, congelata in prealabil, pentru a fi rupta mai usor
- 1 kg inghetata de vanilie
- 3 linguri vin rosu dulce
- 1 albus
- 200 g zmeura congelata
pentru sos:
- 100 g zmeura, plus cateva pentru ornat
- 2 linguri zahar tos
- 1 lingura suc de portocale
Mod de preparare:
Unge cu ulei o tava de chec, apoi tapeteaz-o cu folie adeziva. Sfarama nuga inghetata cu un sucitor. Scoate inghetata din congelator cu 30 de minute inainte de preparare. Amesteca intr-un castron inghetata, vinul rosu si nuca si amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza.
Bate spuma albusul, incorporeaza-l in amestecul de inghetata, apoi pue zmeura. Pune compozitia in tava cu o lingura, apoi da la congelator pana se solidifica.
Pentru sos, pune intr-un robot zmeura, zaharul si sucul de portocale, amesteca bine, apoi trece sosul printr-o sita si tine-l la frigider. Scoate parfe-ul din congelator cu 15 minute inainte de a-l servi, stropeste cu sos si presara zmeura proaspata sau decongelata.
Parfe cu zmeura si nuga
Pofta buna!
arata asa bine doamneeeee ce-mi place! 🙂
minunat arata! minunat!