Parfe de cafea cu ciocolata, fistic si smantana
PrinteazaO reteta de parfe de cafea cu ciocolata, fistic, smantana, oua, zahar, amidon, gelatina alba, ciocolata menajera alba, ciocolata menajera amaruie si zahar vanilat.
- 350 g smântână
- 100 g cafea măcinată grosier
- 7 gălbenuşuri şi 3 albuşuri
- 75 g zahăr
- 50 g făină
- 1 lingură amidon
- 3 foi de gelatină albă
- 100 g ciocolată menajeră albă
- 100 g ciocolată menajeră amăruie
- 4 pacheţele de zahăr vanilat
- 2 linguri de fistic mărunţit
Mod de preparare:
Smântână şi cafeaua se amestecă şi se lasă în frigider o noapte, acoperite. Se amestecă trei gălbenuşuri bătite spumă cu zahărul, făina, amidonul şi albuşurile bătute tare. Amestecul se pune într-‘o tavă un^ă şi se dă la cuptor 15 min. Se lasă apoi la răcit.
Gelatina se înmoaie în apă rece. Se topesc ambele tipuri de ciocolată, separat, la bain mărie. Gălbenuşurile rămase, cu zahărul vanilat, se bat spumă, la bain mărie. Gelatina, stoarsă, se dizolvă în amestecul de gălbenuş cald şi se adaugă ciocolata albă. Se lasă la răcit.
Amestecul de smântână cu cafea, scurs printr-o sită, se bate şi se adaugă în crema de ciocolată neagră. Blatul se pune, după ce a fost tăiat felii, în forma dorită. Alternativ, se pun straturi cu cremă de ciocolată. Pe ultimul strat de cremă se pune fisticul. Se lasă la congelator 4 ore.
Poftă bună!