Parfe de cafea cu ciocolata, fistic si smantana

Printeaza

O reteta de parfe de cafea cu ciocolata, fistic, smantana, oua, zahar, amidon, gelatina alba, ciocolata menajera alba, ciocolata menajera amaruie si zahar vanilat.

Ingrediente:Parfe de cafea cu ciocolata, fistic si smantana

  • 350 g smântână
  • 100 g cafea măcinată grosier
  • 7 gălbenuşuri şi 3 albuşuri
  • 75 g zahăr
  • 50 g făină
  • 1 lingură amidon
  • 3 foi de gelatină albă
  • 100 g ciocolată menajeră albă
  • 100 g ciocolată menajeră amăruie
  • 4 pacheţele de zahăr vanilat
  • 2 linguri de fistic mărunţit

 

Mod de preparare:

Smântână şi cafeaua se ames­tecă şi se lasă în frigider o noapte, acoperite. Se amestecă trei gălbenuşuri bătite spumă cu zahărul, făina, amidonul şi albuşurile bătute tare. Amestecul se pune într-‘o tavă un^ă şi se dă la cuptor 15 min. Se lasă apoi la răcit.

Gelatina se înmoaie în apă rece. Se topesc ambele tipuri de ciocolată, separat, la bain mărie. Gălbenuşurile răma­se, cu zahărul vanilat, se bat spumă, la bain mărie. Gelatina, stoarsă, se dizolvă în ames­tecul de gălbenuş cald şi se adaugă ciocola­ta albă. Se lasă la răcit.

Amestecul de smân­tână cu cafea, scurs printr-o sită, se bate şi se adaugă în crema de ciocolată neagră. Blatul se pune, după ce a fost tăiat felii, în forma dorită. Alternativ, se pun straturi cu cremă de ciocolată. Pe ultimul strat de cremă se pune fisticul. Se lasă la congelator 4 ore.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.