Parfe de cafea cu sos de ciocolată

Printeaza

O reteta de parfe de cafea cu sos de ciocolata din: smantana, zahar, cafea expresso, oua, ciocolata menaj, amidon, rom alb si cacao.

Ingrediente:Parfe de cafea cu sos de ciocolată

  • 200 ml smântână dulce
  • 150 g zahăr
  • 4 ceşcuţe de cafea espresso
  • 4 ouă

pentru sos:

  • 50 g ciocolată menaj
  • 1 linguriţă amidon
  • 1 lingură rom alb
  • 3 ceşcuţe de cafea espresso

pentru decor:

  • 20 g cacao

 

Mod de preparare:

Pentru parfe, freacă gălbenuşurile cu 100 g de zahăr până când îşi dublează volumul, adaugă smântână, apoi în­corporează cafeaua rece, mixând bine. Bate albuşurile spumă tare cu restul de zahăr şi ames- tecă-le cu crema de cafea.

Toarnă compoziţia în forme speciale, cu fundul rotund şi pune-le în compartimentul de congelare rapidă.

Pentru prepararea sosului, pune ciocolata ruptă bucăţi, romul, cafeaua şi amidonul într-un vas cu puţină apă rece. Pune vasul la bain-marie şi amestecă până când compoziţia se îngroaşă.

Inainte de a servi, scufundă fundul formelor în apă fierbinte, apoi răstoarnă-le pe farfurii, în care ai turnat în prealabil sosul de ciocolată şi presară cacao.

Parfe de cafea cu sos de ciocolată

Parfe de cafea cu sos de ciocolată

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.