Parfe de cafea cu sos de ciocolată
PrinteazaO reteta de parfe de cafea cu sos de ciocolata din: smantana, zahar, cafea expresso, oua, ciocolata menaj, amidon, rom alb si cacao.
- 200 ml smântână dulce
- 150 g zahăr
- 4 ceşcuţe de cafea espresso
- 4 ouă
pentru sos:
- 50 g ciocolată menaj
- 1 linguriţă amidon
- 1 lingură rom alb
- 3 ceşcuţe de cafea espresso
pentru decor:
- 20 g cacao
Mod de preparare:
Pentru parfe, freacă gălbenuşurile cu 100 g de zahăr până când îşi dublează volumul, adaugă smântână, apoi încorporează cafeaua rece, mixând bine. Bate albuşurile spumă tare cu restul de zahăr şi ames- tecă-le cu crema de cafea.
Toarnă compoziţia în forme speciale, cu fundul rotund şi pune-le în compartimentul de congelare rapidă.
Pentru prepararea sosului, pune ciocolata ruptă bucăţi, romul, cafeaua şi amidonul într-un vas cu puţină apă rece. Pune vasul la bain-marie şi amestecă până când compoziţia se îngroaşă.
Inainte de a servi, scufundă fundul formelor în apă fierbinte, apoi răstoarnă-le pe farfurii, în care ai turnat în prealabil sosul de ciocolată şi presară cacao.
Parfe de cafea cu sos de ciocolată
Poftă bună!