Parfe de capsuni
Printeaza
O reteta delicioasa de parfe de capsuni din: capsuni, frisca, zeama de lamaie, sare, zahar si albusuri.
- 200 g căpşuni
- 200 ml frişca sau smântână de casă
- 150 g zahăr
- 2 albuşuri
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
- sare
Mod de preparare:
Pe baie de aburi baţi albuşurile spumă cu 75 g zahăr, zeama de lămâie şi un praf de sare. Iei vasul de pe foc, mai baţi puţin albuşurile şi le laşi să se răcească. Baţi frişca, o laşi 15 minute la rece.
Speli căpşunile, le tai mărunt, le amesteci cu zahărul rămas, adaugi frişca şi albuşurile bătute spumă şi omogenizezi compoziţia. Aşezi parfeul în cupe şi-l dai la congelator pentru 3-4 ore.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- parfe de capsuni