Parfe de ciocolată cu aromă de vanilie
PrinteazaO reteta de parfe de ciocolata cu aroma de vanilie din: ciocolata amaruie, foid e gelatina, frisca, zahar tos, batond e vanilie si sare.
- 230 g ciocolată amăruie
- 2 foi de gelatină
- 2 dl frişcă lichidă
- 100 g zahăr tos
- 1 baton de vanilie
- sare
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă, daţi în clocot 0,7 dl de apă cu zahărul, batonul de vanilie tăiat pe lungime şi un praf de sare. Amestecaţi şi fierbeţi siropul la foc mic 2-3 minute, apoi luaţi-l de pe foc. Scoateţi batonul de vanilie şi puneţi-l deoparte. Rupeţi bucăţele 200 g de ciocolată şi adăugaţi-o în sirop. Amestecaţi din când în când să se topească complet, după care lăsaţi-l să se răcească.
Puneţi la înmuiat gelatina în apă rece câteva minute, stoarceţi-o şi topiţi-o într-o crăticioa- ră, cu o lingură de apă, pe aragaz, la foc foarte, foarte mic, amestecând tot timpul. Strecuraţi-o printr-o sită foarte fină şi turnaţi-o peste siropul de ciocolată.
Bateţi cu mixerul frişca până se umflă, dar să rămână moale, apoi turnaţi în ea siropul răcit. împărţiţi compoziţia în patru forme monoporţie şi băgaţi-le în congelator cel puţin 2 ore.
Cam cu 1 oră înainte de a servi, mărunţiţi ciocolata rămasă şi topiţi-o în bain-marie. Lăsaţi-o să se răcorească şi, cu o lingură sau cu un con de hârtie de cuptor căruia i-aţi tăiat vârful, decoraţi cu ciocolată marginea farfurioarelor de desert.
Puneţi şi farfurioarele în congelator şi scoateţi-le cu 20 de minute înainte de a servi desertul. Răsturnaţi pe ele parfeul după ce aţi cufundat câteva secunde formele în apă caldă. Completaţi ornarea cu batonul de vanilie tăiat bucăţele.
Parfe de ciocolată cu aromă de vanilie
Poftă bună!