Parfe de vanilie cu sos de fructe de padure
PrinteazaParfe de vanilie cu sos de fructe de padure din: oua, zahar, vanilie, frisca, fructe de padure, fulgi de porumb sau ovaz.
- 2 ouă
- 9 linguri zahăr
- 1 păstaie vanilie
- 250 ml friscă
Pentru servit:
- sos de fructe de pădure
- fructe de pădure
- fulgi de porumb sau ovăz
Mod de preparare:
Gălbenusurile se freacă bine cu 8 linguri de zahăr, până ce se obtine o cremă omogenă. Albusurile se bat cu zahărul rămas si se adaugă în compozitie.
Se bate frisca si se adaugă, apoi semintele păstăii de vanilie. Se toarnă frisca în compozitia de ouă si se dă la congelator pentru 2 ore.
Se serveste în cupe cu sos de fructe de pădure, fulgi de porumb sau de ovăz si fructe proaspete.
Parfe de vanilie cu sos de fructe de padure
Pofta buna!