Parfe de fructe

Printeaza

Parfe de fructe din: zahar tos, zmeura, migdale, frisca, oua, zahar pudra, lichior de oua, fructe.

Ingrediente:

  • 40 g zahăr tos
  • 100 g zmeură
  • 100 g migdale tăiate
  • 400 ml frişcă lichidă
  • 4 gălbenuşuri
  • 120 g zahăr pudră
  • 2 linguri lichior de ouă sau limoncello
  • 150 g fructe diverse pentru servit

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă se pun circa 50 ml apă, se adaugă zahărul şi se aduce la punctul de fierbere amestecând continuu.

După ce a început să devină lipicios şi mal vâscos se adaugă zmeura spălată şi se înăbuşă în acest sirop pentru 5 minute.

Se usucă în cuptor migdalele tăiate şi se lasă să se răcească.

Se bate frişca până devine spumă şi se adaugă gălbenuşuri­le. Se pune şi zahărul pudră cernut şi, trep­tat, se toarnă şi lichio­rul de ouă.

Se sfărâmă uşor între degete mig­dalele şi se adaugă în compoziţie.

In cupe groa­se care să re­ziste la con­gelator se pu­ne câte o lin­gură de fructe şi peste aces­tea se toarnă amestecul de frişca.

Se dau cupele la congela­tor pentru trei ore şi se servesc garnisite cu fructe prospete.

 

Parfe de fructe

Parfe_cu_fructe

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Vreau si eu din parfe-ul asta

  2. parfe de fructe as savura pe terasa, dar sa se mai incalzeasca putin vremea 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.