Parfe de fructe
PrinteazaParfe de fructe din: zahar tos, zmeura, migdale, frisca, oua, zahar pudra, lichior de oua, fructe.
Ingrediente:
- 40 g zahăr tos
- 100 g zmeură
- 100 g migdale tăiate
- 400 ml frişcă lichidă
- 4 gălbenuşuri
- 120 g zahăr pudră
- 2 linguri lichior de ouă sau limoncello
- 150 g fructe diverse pentru servit
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă se pun circa 50 ml apă, se adaugă zahărul şi se aduce la punctul de fierbere amestecând continuu.
După ce a început să devină lipicios şi mal vâscos se adaugă zmeura spălată şi se înăbuşă în acest sirop pentru 5 minute.
Se usucă în cuptor migdalele tăiate şi se lasă să se răcească.
Se bate frişca până devine spumă şi se adaugă gălbenuşurile. Se pune şi zahărul pudră cernut şi, treptat, se toarnă şi lichiorul de ouă.
Se sfărâmă uşor între degete migdalele şi se adaugă în compoziţie.
In cupe groase care să reziste la congelator se pune câte o lingură de fructe şi peste acestea se toarnă amestecul de frişca.
Se dau cupele la congelator pentru trei ore şi se servesc garnisite cu fructe prospete.
Parfe de fructe
Pofta buna!
Vreau si eu din parfe-ul asta
parfe de fructe as savura pe terasa, dar sa se mai incalzeasca putin vremea 🙂