Parfe de mandarine

Printeaza

O reteta delicioasa de parfe de mandarine din: oua, zahar, faina, cacao, ciocolata neagra, smantana, zahar, galbenusuri, suc de mandarine, frisca si gelatina.

Ingrediente:Parfe de mandarine

blat de ciocolata

  • oua 5 buc.
  • zahar 150 g
  • faina 125 g
  • cacao 25 g
  • ciocolata neagra 100 g
  • smântâna lichida 100 ml

parfe de mandarine:

  • zahar 180 g
  • apa 50 g
  • galbenusuri 6 buc.
  • gelatina foi 10 g
  • suc de mandarine 100 ml
  • frisca batuta 550 ml

 

Mod de preparare:

Punem zaharul cu ouale într-un vas la bain-marie amestecând din când în când cu telul. Când ouale sunt fierbinti le punem la malaxor pâna ce cresc în volum. Adaugam faina care a fost amestecata cu cacao.

Compozitia se toarna în rame de tort si se baga la cuptor la 180ºC timp de 20 de minute. Le scoatem de la cuptor si lasam sa se racesca.

Apoi le taiem în transe de 3,5×12 cm. Deasupra se întinde un strat subtire de ganache din ciocolata obtinut din smântâna lichida încalzita pe foc, peste care adaugam ciocolata maruntita.

Amestecam permanent pâna ce compozitia se omogenizeaza.

Parfe de mandarine: Umezim zaharul cu apa si-l punem într-o craticioara pe foc pâna se leaga si are o consistenta densa.

Siropul de zahar se adauga treptat peste galbenusurile pe care le mixam pâna ce compozitia creste în volum.

Adaugam sucul de mandarine si frisca batuta. Parfe-ul obtinut este adaugat în forme de prajituri (sub forma de tub), si se pastreaza la congelator pâna în momentul servirii.

Rulourile de parfe se aseaza pe transele de blat cu ciocolata care pot fi servite cu diverse sosuri.

Parfe de mandarine

Parfe de mandarine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.