Parfe de visine
PrinteazaO reteta de parfe de visine din: visine, iaurt, mascarpone, zahar, zahar vanilat, suc de portocale, suc de lamaie si gelatina.
- 175 g visine
- 200 g iaurt
- 200 g mascarpone
- 2 linguri zahar
- 1 lingura zahar vanilat
- 1 lingura suc de portocale
- 2 linguri suc de lamaie
- 5 g (1/2 plic) gelatina
- 4 cescute pentru cafea
- 4 bucati hartie pergament pentru copt birose
Mod de preparare:
Speli vişinele, apoi le cureţi de codiţe şi sâmburi şi le laşi să se scurgă în strecurătoare. Păstrezi câteva fructe pentru decor, iar restul le mărunţeşti.
Inmoi gelatina în apă rece, iar după 10 minute, o dizolvi la bain-marie. Mixezi iaurtul cu mascarpone, zahărul şi zahărul vanilat, până când se dizolvă cristalele. încorporezi vişinele mărunţite, sucul de portocale şi de lămâie. Tapetezi cu hârtie pergament ceşcuţele pentru cafea.
Torni crema în ceşti şi le introduci în congelator pentru 3 ore. Scoţi din ceşti parfeul împreună cu hârtia pergament şi îl ornezi parfeul cu vişinele oprite pentru decor.
Poţi decora porţiile de parfe şi cu fulgi de ciocolată. Gustul vişinelor se asociază perfect cu cel de ciocolată.
Parfe de visine
Pofta buna!