Parfe de zmeură cu bezele
PrinteazaParfe de zmeura cu bezele din: albusuri, zmeura, zahar, frisca, bezele si biscuiti glazurati.
Ingrediente:
- 6 albusuri
- 1 cana zmeura
- 300 g zahar
- 500 ml frisca lichida
- 5-6 bezele
- cativa biscuiti glazurati si tigarete pentru decor
Mod de preparare:
Dacă foloseşti zmeură congelată, o laşi să se dezgheţe, apoi o scurgi bine.
Dacă zmeura este proaspătă, o pui într-o strecurătoare, o treci printr-un jet de apă rece, apoi o laşi să se scurgă şi o cureţi de codiţe.
Mixezi frişca rece, pe care ai păstrat-o în frigider timp de 3 ore. într-un alt bol, baţi albuşurile cu zahărul, până obţii o spumă tare. încorporezi în frişcă zmeura, bezelele sfărâmate şi spuma de albuşuri, amestecând de jos în sus.
Tapetezi cu celofan un vas de plastic.
Torni compoziţia şi o dai la congelator pentru 4 ore.
Serveşti parfeul în cupe de îngheţată, decorat cu biscuiţi glazuraţi şi ţigarete.
Pofta buna!