Parizer de Casa

Printeaza

Parizer de Casa – Reteta Simplu de Preparat, Fara Aditivi si Conservanti. Parizerul de casa este o alternativa sanatoasa si delicioasa la mezelurile din comert, oferind un gust autentic si o textura frageda, fara aditivi si conservanti.

Preparat cu ingrediente proaspete si naturale, parizerul de casa este ideal pentru sandwich-uri, gustari sau platouri reci.

Aceasta reteta simpla iti permite sa controlezi toate ingredientele, asigurandu-te ca familia ta consuma un preparat sanatos si gustos.

Ingrediente:

  • 500 g carne de porc (spata sau ceafa)
  • 300 g carne de pui (piept sau pulpe dezosate)
  • 1 ceapa mica, tocata fin
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura de boia dulce
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita de piper negru macinat
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • 100 ml apa rece
  • 1 lingura de ulei de masline

Mod de Preparare:

Pregatirea Carnii: Taie carnea de porc si de pui in bucati mici. Pune carnea intr-un blender sau procesor de alimente si mixeaza pana cand obtii o pasta fina.

Adaugarea Celorlalte Ingrediente: Adauga ceapa tocata, usturoiul, boiaua, cimbrul, piperul si sarea in pasta de carne. Amesteca bine pana cand toate ingredientele sunt complet incorporate.

Incorporarea Amidonului: Dizolva amidonul de porumb in apa rece si adauga-l peste amestecul de carne. Amesteca bine pana cand compozitia devine omogena si lipicioasa.

Formarea Parizerului: Transfera compozitia pe o folie de plastic alimentara si ruleaza-o in forma cilindrica, strangand bine capetele. Inveleste apoi in folie de aluminiu pentru o fixare mai buna.

Gatirea: Fierbe parizerul intr-o oala cu apa timp de 1 ora la foc mediu, asigurandu-te ca apa acopera complet rulada. Dupa fierbere, lasa parizerul sa se raceasca complet inainte de a-l desface din folie.

Servirea: Parizerul de casa poate fi feliat subtire si servit in sandwich-uri, salate sau ca aperitiv pe un platou rece. Este la fel de gustos servit simplu sau insotit de mustar si legume proaspete.

Reteta Parizer de Casa

Valori Nutritionale per Portie:

  • Calorii: 150 kcal
  • Proteine: 12 g
  • Grasimi: 10 g
  • Carbohidrati: 2 g
  • Fibre: 0 g

Timp de Preparare:

  • Timp de pregatire: 20 minute
  • Timp de gatire: 60 minute
  • Timp total: 80 minute

Parizerul de casa se potriveste bine cu bauturi usoare, precum ceaiuri neindulcite sau apa minerala cu lamaie.

De asemenea, merge excelent cu un pahar de bere blonda rece, care completeaza aromele condimentate ale parizerului.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.