Parjoala dietetica la cuptor
PrinteazaO reteta delicioasa de parjoala dietetica cu: carne, ceapa, paine, patrunjel verde, oua, pesmet, sare.
Ingrediente:
- 500 g carne
- 1 ceapă
- 1 felie pâine
- pătrunjel verde
- 1 ou
- pesmet
- sare
Mod de preparare:
Toci ceapa, dai carnea prin maşina de tocat împreună cu pâinea înmuiată şi stoarsă şi amesteci apoi cu ceapa, oul şi sare după gust. Carnea astfel preparată o pui pe un fund de lemn presărat cu pesmet şi modelezi un sul.
Pui 1 cratiţă de 2 kg cu apă să fiarbă şi, când clocoteşte, pui un capac cu dosul în sus, ungi cu ulei şi pe el aşezi sulul de carne sau dai o formă rotundă, după dorinţă. Introduci cratiţa în cuptorul fierbinte, potriveşti focul să nu fie prea mare şi laşi să se coacă încet, ca să se pătrundă bine.
Când a prins o crustă rumenă peste tot, pârjoala este gata. Poţi servi pârjoala atât rece, cât şi caldă. Este dietetică pentru că nu este prăjită în grăsime, ci este doar coaptă. O poţi pregăti chiar şi pentru copii, pentru că e mai sănătoasă coaptă astfel, decât prăjită în ulei sau untură.
Pofta buna!