Parjoale bucovinene

Printeaza

Parjoale bucovinene din: carne de porc, paine, oua, cartof, ustuoi, ceapa, sare, piper, marar, patrunjel, ulei.

Ingrediente:Parjoale bucovinene

  • 500 g carne de porc
  • miezul de la 2 felii pâine
  • 2 ouă
  • 1 cartof
  • 5-6 căţei usturoi
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • ulei

 

Mod de preparare:

Speli şi cureţi de pieliţe carnea, apoi o tai cubuieţe şi o dai prin maşina de tocat. O pui într-un vas alături de miezul de pâine, înmuiat în apă şi stors bine, şi de verdeaţa tăiată mărunt.

Adaugi ouăle, cartoful curăţat şi dat prin răzătoarea mică, sare şi piper şi amesteci bine. Pui tot acum şi ceapa tocată şi călită şi căţeii de usturoi zdrobiţi. Omogenizezi.

Iei din compoziţie şi formezi chiftele, pe care le laşi aşa sau le turteşti cu podul palmei şi le prăjeşti în baie de ulei încins.

Când sunt rumenite bine, le scoţi pe şervete de hârtie şi le serveşti calde, alături de diferite garnituri.

 

Parjoale bucovinene

Parjoale bucovinene

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.