Parjoale de cartofi
PrinteazaO reteta simpla de parjoale de cartofi din: cartofi, morcovi, ceapa, patrunjel, usturoi, sare si untdelemn.
Ingrediente:
- un castron de cartofi fierţi
- 2-3 morcovi
- o ceapă
- o rădăcină de pătrunjel
- 2-3 căţei de usturoi sau 2-3 fire de usturoi verde
- sare
- untdelemn
Mod de preparare:
La un castron de cartofi fierţi, zdrobiţi, se pune o mână de morcov ras, o mână de zarzavat (ceapă, pătrunjel) tocat foarte mărunt şi se prăjesc împreună. Se adaugă usturoiul (reţeta iese mai gustoasă cu usturoi verde) şi se „rotunjeşte” compoziţia cu făină.
Ştim că nu o să se mai desfacă la prăjit atunci când nu se mai ia de pe mână. Se modelează pârjoluţele şi se prăjesc în tuci, în untdelemn încins.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- parjoale din cartofi