Parjoale cu varza
PrinteazaParjoale cu varza din: carne de porc, slanina de porc, ceapa, franzela, oua, cartof, patrunjel, varza murata, dafin, sare, piper, ulei.
- 600 g carne de porc
- 50 g slăninuţă de porc
- 1 ceapă
- 1 felie de franzelă
- 2 ouă
- 1 cartof crud
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1 varză murată potrivită ca mărime
- 2 foi de dafin
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Toci carnea şi slăninuţa împreună cu ceapa, cartoful crud, felia de franzelă înmuiată în apă şi stoarsă şi verdeaţa. Adaugi ouăle crude, condimentezi şi omogenizezi compoziţia.
Cu mâinile ude formezi pârjoale şi le pui la prăjit în ulei bine încins. Prăjeşti pârjoalele pe ambele părţi.
Separat, căleşti în ulei varza spălată şi tăiată fideluţă şi aromatizezi cu foi de dafin şi piper. Serveşti varza călită cu pârjoalele alături.
Este o mâncare sătioasă.
Parjoale cu varza
Pofta buna!