Parjoale de peste in sos de ceapa
PrinteazaParjoale de peste in sos de ceapa din: peste, sare, ceapa, ou, piper, cartofi, lamaie, unt, pesmet, boia dulce.
- un kg peşte congelat fără oase
- sare
- 3 cepe
- un ou
- piper măcinat
- 3 cartofi
- o jumătate de lămâie
- două linguri de unt sau o ceaşcă de ulei
- pesmet
- boia dulce
Mod de preparare:
Din peştele curăţat de solzi şi de oase şi pe jumătate decongelat, tăiat cubuleţe mici, o ceapă tocată mărunt, un ou, sare şi piper măcinat se prepară un amestec omogen şi se fac pârjoale care se trec prin pesmet şi se prăjesc în ulei fierbinte.
Se scot separat pe o farfurie. Cartofii se curăţă de coajă, se taie rondele şi se pun cu două cepe tăiate peştişori să se prăjească în uleiul rămas de la pârjoale. Se înmoaie uşor, se adaugă o cană de apă caldă şi sare şi se acoperă cratiţa.
Se fierbe mâncarea încet, colorată cu o linguriţă de boia dulce de ardei. Se pun pârjoalele în sos, se lasă să clocotească 10 minute împreună şi se serveşte totul cald, cu zeamă de lămâie stoarsă peste pârjoale, cu pâine proaspătă sau prăjită şi cu vin alb.
Poftă bună!