Parjoale de post
PrinteazaParjoale de post din: fasole boabe, cartofi, morcovi, radacina de pastarnac, ceapa, usturoi, faina, pesmet, verdeata, sare, piper.
Ingrediente:
- 250 g fasole boabe
- 250 g cartofi
- 2 morcovi
- 1 radacina de pastarnac
- 2 cepe
- 4 catei de usturoi
- 1 lingura faina
- 4-5 linguri pesmet
- 1 legatura verdeata
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fasolea pusă la înmuiat îrfapă rece, cu 8-10 ore înainte, se fierbe schimbând apa după primele 10 minute de fierbere. Se adaugă cartofii, morcovii şi păstârnacul, întregi (curăţate şi spălate). Când sunt bine fierte toate legumele, se scurg de apă, se dau prin maşina de tocat sau se pasează.
Compoziţia se frământă cu ceapă tocată şi înăbuşită în puţin ulei, sare, verdeaţă tocată mărunt, piper şi usturoi, zdrobit cu sare. Se ia cu lingura din compoziţie, se modelează în formă de pară folosind făină, se trec prin pesmet, se prăjesc în ulei fierbinte. Se servesc calde.
Pofta buna!