Parjoale de post

Printeaza

Parjoale de post din: fasole boabe, cartofi, morcovi, radacina de pastarnac, ceapa, usturoi, faina, pesmet, verdeata, sare, piper.

Ingrediente:Parjoale de post

  • 250 g fasole boabe
  • 250 g cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de pastarnac
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingura faina
  • 4-5 linguri pesmet
  • 1 legatura verdeata
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fasolea pusă la înmuiat îrfapă rece, cu 8-10 ore înainte, se fierbe schimbând apa după primele 10 minute de fierbere. Se adaugă cartofii, morcovii şi păstârnacul, întregi (curăţate şi spălate). Când sunt bine fierte toate legumele, se scurg de apă, se dau prin maşina de tocat sau se pasează.

Compoziţia se frământă cu ceapă tocată şi înăbuşită în puţin ulei, sare, verdeaţă tocată mărunt, piper şi usturoi, zdrobit cu sare. Se ia cu lingura din compoziţie, se modelează în formă de pară fo­losind făină, se trec prin pesmet, se prăjesc în ulei fierbinte. Se servesc calde.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.