Parjoale din legume (varianta)

Printeaza

O reteta de parjoale din legume din: ceapa verde, ceapa uscata, marar, patrunjel, usturoi, cartofi, dovlecei, pesmet, ulei, sare, mazare, piper, si ulei de masline.

Ingrediente:Parjoale din legume

  • o legatura ceapa verde
  • o ceapa uscata
  • 2 legtaturi marar
  • o legatura patrunjel
  • 2-3 catei usturoi
  • 1-2 cartofi
  • 2 dovlecei
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • piper
  • 100 g mazare
  • ulei de masline

 

Mod de preparare:

Se spală şi se toacă ceapa mărunt, se că­leşte în puţin ulei şi se lasă latfece. Mă­rarul, pătrunjelul şi usturoiul se toacă mărunt. Mazărea se scoate din borcan şi se lasă să se scurgă.

Dovleceii se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce s-au fiert, se lasă să se scurgă şi se amestecă cu ceapa călită.

Cartofii se curăţă, se spală, se dau prin răzătoarea mică şi se scurg de zeamă. Se amestecă cu celelate ingrediente şi se con­dimentează cu sare şi piper. Se mai adaugă pesmet doar dacă este compoziţia prea moale.

După ce s-au amestecat bine toate ingredientele, se formează chiftelele care se pun să se pră­jească în uleiul bine încins. Se scot pe un platou şi se lasă să se scurgă de ulei pe un prosop absorbant de bucătărie.

Se servesc cu salată verde şi se ornează cu felii de roşii.

Parjoale din legume

Parjoale din legume

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.