Parjoale moldovenesti cu carne macra
PrinteazaParjoale moldovenesti cu carne macra
- 1 kg. carne macra
- o ceapa
- 1 buc. morcov
- 1 buc. cartof
- o felie de piine
- 1 ou
- 1 dl ulei
- 2 linguri pesmet
- sare
- piper
- verdeata tocata
Se alege carnea (de vita, porc sau miel) mai grasuta, se spala, se scurge de apa si se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa tocata si usor calita si piinea stoarsa bine.
Cine doreste poate toca o data cu carnea, morcovul si cartoful, astfel parjoalele sint mai fragede. Este de preferat ca tocatura sa fie data prin masina de doua ori. Se amesteca in compozitie oul, se potriveste de sare, de piper si se pune verdeata.
Se ia cu lingura tocatura, se da prin pesmet, se turteste cu mina, dindu-i-se forma dorita si se prajeste bine, pe ambele parti, in ulei incins.
Pofta buna!