Parjoale moldoveneşti cu garnitură de piure de cartofi
PrinteazaParjoale moldoveneşti cu garnitură de piure de cartofi din: carne de vita, franzela, ceapa, sare, piper, faina, oua, pesmet, ulei, patrunjel, cartofi, lapte, unt.
- 600 g carne de vita
- 2 felii de franzelă
- 1 ceapă
- sare
- piper
- 2 linguri făină
- 3 ouă
- 100 g pesmet
- 300 g ulei
- 1 legătură de pătrunjel
- 400 g cartofi
- 1 pahar lapte
- 40 g unt
Mod de preparare:
Carnea se dă prin maşina de tocat de 2 ori cu ceapa tocată înăbuşită puţin în ulei şi cu franzela muiată şi stoarsă.
Se amestecă cu 2 ouă crude, sare, piper şi cu pătrunjelul tocat. Se formează chifteluţe mai mari decît cele obişnuite, se platează în formă lunguiaţă sau în forma unui morcov, apoi se dau prin făină, 1 ou bătut şi pesmet.
Se prăjesc în ulei încins pe ambele părţi. Se pot prepara din 300 g carne de vită şi 300 g carne de porc.
Se servesc cu piure de cartofi preparat din 400 g cartofi, sare, 1 pahar lapte şi 40 g unt.
Pofta buna!