Parjoale moldovenesti
PrinteazaParjoale moldovenesti
- 325 g carne de vită
- 325 g cartofi (sau 150 g pâine albă )
- 100 g făină
- 150 g pesmet
- 2 ouă
- 4-5 căţei de usturoi
- 50 g pătrunjel verde
- 100 g ceapă
- 30 g ulei sau untură
- 15 g sare
- 1 g piper
Mod de preparare:
Carnea o speli bine şi o tai felii. Cartofii îi cureţi şi îi dai pe râzătoare, iar dacă foloseşti pâine, o cureţi de coajă, o înmoi în apă şi o storci. Usturoiul îl pisezi bine, pătrunjelul îl toci mărunt, ceapa o înăbuşi în ulei cu 50 ml apă şi o răceşti.
Cerni făina şi pesmetul. Carnea, ceapa, cartofii (sau pâinea) le treci prin maşina de tocat. Pasta obţinută o amesteci bine cu usturoi, pătrunjel verde, un ou, sare şi piper.
Compoziţia o împărţi în 20 de bucăţele şi modelezi cu mâna pârjoale, pe care le treci prin făină, prin ou bătut, prin pesmet, le aşezi în tăvi şi le introduci în frigider 2-3 ore pentru a se întări crusta.
Apoi introduci pârjoalele în uleiul înfierbântat şi le prăjeşti pe ambele părţi până se rumenesc. Le poţi servi, după preferinţă, cu sos tomat, smântână sau iaurt.
Pofta buna!