Parjoale cu spaghete de orez si sos de gogosari

Printeaza

Parjoale cu spaghete de orez si sos de gogosari din: carne de vitel, ceapa, morcov, cartof, oua, paine, lapte, ulei, sare, piper.

Ingrediente parjoale:

  • 400 g carne de viţel
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 2 ouă
  • 2 felii de pâine
  • 1 ceaşcă de lapte
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 3 linguri făină

Ingrediente sos:

  • 2 gogoşari
  • 3 roşii
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 legătură verdeaţă
  • 100 g spaghete de orez

 

Mod preparare pârjoale:

Cureţi ceapa, morcovul şi cartoful, dai morcovul şi cartoful pe răzătoarea cu ochiuri mici, iar ceapa o treci împreună cu carnea prin maşina de tocat.

Amesteci apoi carnea cu legumele rase, adaugi ouăle şi pâinea înmuiată în lapte şi (presată bine. Formezi pârjoale pe care le treci prin făină şi le prăjjeşti în ulei.

Pregăteşti apoi sosul: cureţi gogoşarii şi roşiile, le tai mărunt şi le căleşti în ulei adăugând câte puţină apă.

Laşi sosul pe foc până se înmoaie gogoşarii, apoi îl dai deoparte şi îl pasezi. Il pui din nou pe foc pentru 2-3 miniute, pui piper şi cimbru, adaugi zahărul şi când e gata, presari verdeaţa tocată.

Fierbi şi spaghetele 8 minute în apă cu sare, le treci sub un jet de apă rece, le scurgi bine şi le aşezi pe un platou. Adaugi sosul şi pârjoalele şi le aduci la masă însoţite de murături sau nu, după gust.

 

Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari


Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.