Parjoale umplute cu branza
PrinteazaParjoale umplute cu branza din: ceapa, usturoi, telemea, carne de vita, ou, sare, piper, boia, oregano, ulei, castravete, porumb, marar, otet.
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 100 g branza telemea (de oaie)
- 800 g carne de vita (tocata)
- 1 ou
- sare
- piper
- boia dulce
- 1 lingurita oregano
- 5 linguri ulei
- 1 castravete
- 1 conserva mica cu boabe de porumb (285 g)
- 1/2 legatura marar verde
- 2 linguri otet alb
Mod de preparare:
Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt, iar branza se taie in 8 cubulete.
Se framanta bine carnea tocata cu oul, ceapa, usturoiul si condimentele si, cu mainile ude, se fac 8 parjoale (chiftele mai mari), introducandu-se apoi in mijlocul fiecareia cate-un cubulet de branza.
Se prajesc in trei linguri de ulei incins, rumenindu-le pe fiecare parte, dupa care se da focul mai mic si se mai lasa 10 minute sa se patrunda.
Se curata castravetele, se taie felii subtiri si se amesteca cu boabele de porumb scurse si mararul tocat marunt.
Deasupra se toarna un sos preparat din uleiul ramas, otet, sare si piper.
Salata astfel preparata se serveste impreuna cu parjoalele fierbinti.
Pofta buna!
O sa incerc reteta de parjoale
Bune rau parjoalele astea