Parjoale de varza cu smantana

Printeaza

Parjoale de varza cu smantana din: varza, paine, lapte, untdelemn, oua, smantana, sare, piper, marar, patrunjel.

Ingrediente:

  • 1 kg varză albă
  • 100 g pâine
  • 50 ml lapte
  • 100 ml untdelemn sau untură
  • 3 ouă
  • 2 linguri smântână
  • sare
  • piper
  • mărar şi pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Varza se curăţă, se spală şi se opăreşte împreună cu verdeaţa în apă cu sare, după care se scurge, se tăîe fideluţă (sau se dă prin maşină).

Se amestecă apoi cu miezul de pâine înmuiat în lapte, scurs şi fărâmiţat, ouăle, sarea şi praful de piper. Se fac pâijoale de mărimea unei jumătăţi de palmă şi se prăjesc în grăsimea bine încinsă.

La sfârşit se stropesc cu smântână sau, după gust, cu sos de roşii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.