Parmigiana de vinete

Printeaza

O reteta delicioasa de parmigiana de vinete cu:rosii, usturoi, ulei de masline, busuioc, sare, ardei rosu, zahar, vinete, mozzarella, parmezan, cascaval afumat, ulei.

Ingrediente sos:Parmigiana de vinete

  • 400 g roşii decojite
  • 1 căţel usturoi
  • 3 linguri ulei măsline
  • 4 fire busuioc proaspăt
  • sare
  • ardei roşu
  • zahăr

Ingrediente parmigiana:

  • 600 g vinete
  • 250 g mozzarella
  • 60 g parmezan
  • 150 g caşcaval afumat
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare:

Se taie pe lung vinetele, apoi se dau cu sare şi piper, se călesc în ulei încins; se pun pe o hârtie absorbantă.

Sosul: roşiile, tăiate mărunt, şi usturoiul se pun pe aragaz, la foc potrivit, se adaugă uleiul de măsline, sarea, piperul, 1 linguriţă de zahăr şi 200 ml apă. Se fierb împreună circa 15 minute, iar la sfârşit se adaugă şi busuiocul tocat.

Se aşază într-o tavă unsă cu ulei de măsline vinetele călite, caşcavalul afumat, mozzarella şi sosul, iar deasupra se pune parmezanul, se bagă la cuptor (170 grade), aproximativ 15 minute, până prinde o culoare aurie deasupra.

Parmigiana de vinete

Parmigiana de vinete

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.