Parmigiana de vinete
PrinteazaO reteta delicioasa de parmigiana de vinete cu:rosii, usturoi, ulei de masline, busuioc, sare, ardei rosu, zahar, vinete, mozzarella, parmezan, cascaval afumat, ulei.
- 400 g roşii decojite
- 1 căţel usturoi
- 3 linguri ulei măsline
- 4 fire busuioc proaspăt
- sare
- ardei roşu
- zahăr
Ingrediente parmigiana:
- 600 g vinete
- 250 g mozzarella
- 60 g parmezan
- 150 g caşcaval afumat
- 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Se taie pe lung vinetele, apoi se dau cu sare şi piper, se călesc în ulei încins; se pun pe o hârtie absorbantă.
Sosul: roşiile, tăiate mărunt, şi usturoiul se pun pe aragaz, la foc potrivit, se adaugă uleiul de măsline, sarea, piperul, 1 linguriţă de zahăr şi 200 ml apă. Se fierb împreună circa 15 minute, iar la sfârşit se adaugă şi busuiocul tocat.
Se aşază într-o tavă unsă cu ulei de măsline vinetele călite, caşcavalul afumat, mozzarella şi sosul, iar deasupra se pune parmezanul, se bagă la cuptor (170 grade), aproximativ 15 minute, până prinde o culoare aurie deasupra.
Parmigiana de vinete
Pofta buna!