Crema de branza cu gogosar din: branza de vaci, smantana, ulei, lapte, marar, ceapa, gogosar, sare. Ingrediente: 1 kg brânza proaspătă de vaci 1 cană cu smântână 1/2 cană cu ulei de floarea-soarelui 1 cană cu lapte 1 legătură de mărar 1 ceapă roşie 1 gogoşar roşu sare Mod de preparare: Pune brânza într-un […]
Parmigiano Reggiano
PrinteazaParmigiano Reggiano. Parmigiano este cea mai celebră dintre toate brânzeturile italieneşti. Se produce în Parma, Modena, Mantua, Bologna şi Reggio Emilia, în regiuni de producţie strict controlate, ultima dintre ele fiind cea care dă numele acestui sortiment.
Se face din lapte de vacă şi nu poate fi produsă decât în perioada aprilie-noiembrie.
in timpul procesului de fabricare, cheagurile sunt tocate în granule minuscule cu ajutorul unui instrument special, apoi fierte în zer.
Brânza este aşezată în forme, în saramură şi lăsată apoi la maturat între unu şi patru ani, cele patru stadii de maturare fiind numite: giovane, vecchio, stravecchio şi stravecchione.
Cunoscută în afara Italiei sub denumirea de parmezan, această brânză este rasâ pe râzătoare deasupra unor mâncăruri cu paste sau orez precum şi în supele minestrone, dar soritmentele tinere se pretează, de asemenea, servirii pe un platou alături de alte brânzeturi.
Pe măsură ce se învecheşte, dobândeşte o aromă picantă, care aproape frige. Este sărată şi are întotdeauna o textură fin granulată.
Datorită acestei calităţi este cea mai cunoscută din brânzeturile italieneşti numite grana (ruda sa apropiată, Grana Padano, este foarte asemănătoare).
Poate te intereseaza si:
Paste cu branza
Paste cu branza din: paste, unt, faina, lapte, nucsoara, Cheddar, ceapa, sunca, pesmet. Ingrediente: 350 g paste scurte 25 g unt 25 g făină integrală 800 ml lapte integral un praf de nucşoară măcinată 125 g Cheddar sau caşcaval răzuit 40 g ceapă rumenită 180 g şuncă fiartă de porc 40 g pesmet alb […]
Spuma de branza cu dulceata de capsuni
Spuma de branza cu dulceata de capsuni din: zahar, ricotta, frisca, biscuiti, vin. Ingrediente: 2-3 linguri zahăr gelifiant 1 pliculeţ zahăr vanilat Pentru spuma de brânză: 500 g ricotta 100 ml frişcă lichidă 1 pahar zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat Pentru blat: 250 g biscuiţi cu ovăz 80 ml vin roşu Mod de preparare: […]
Pofta buna!