Pasare cu masline
PrinteazaPasare cu masline din: carne de pasare, ceapa, bulion, masline negre, ulei, piper, sare, lamaie.
- 1 kg carne de pasăre
- 2 cepe
- 1 lingură bulion (sau 3-4 roşii)
- 250 g măsline negre
- 4 linguri ulei
- piper boabe
- sare
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Carnea se spală şi se taie în bucăţi potrivite. Se pune apoi la prăjit, într-o cratiţă de 3 I. După ce s-a prăjit, se scoate carnea şi în uleiul (sosul) rămas se pun ceapa tocată mărunt, bulionul, piperul (zdrobit mai mare) şi sarea. Se completează cu 1 cană de supă (sau apă caldă) şi se lasă să fiarbă la foc potrivit încă 10-15 minute. în sosul obţinut se adaugă carnea şi se mai fierbe încă 15-20 de minute.
Separat, măslinele se pun într-o crăticioară cu apă caldă la desărat, după care se spală cu apă rece şi se adaugă în cratiţa cu mâncare. Se mai fierbe încă 5-10 minute cu măslinele, până ce acestea se moaie.
Tot separat, lămâia se curăţă de coajă şi se taie în rondele foarte fine (iar acestea în jumătăţi sau sferturi), apoi se adaugă în mâncarea luată de pe foc de câteva minute.
Se serveşte caldă.
Atenţie: Când se foloseşte carne mai tare (raţă, gâscă sau chiar găină bătrână), carnea trebuie să fie fiartă mai mult, aşa că după ce s-a prăjit pe deasupra, în cratiţă se adaugă apă sau supă şi carnea este lăsată în continuare să fiarbă înăbuşit până ce se moaie bine – intră uşor furculiţa în ea. După aceea, se pregăteşte ca în reţetă.
Pofta buna!