Pasare cu fasole alba
PrinteazaPasare cu fasole alba din: carne de pasare, fasole alba, morcov, usturoi, ceapa, ulei, bulion, sare.
Ingrediente:
- 1 kg carne de pasăre
- 1 cană fasole albă
- 1 morcov
- 2-3 căţei de usturoi
- 2 cepe
- 2 linguri ulei (untură)
- 2-3 linguri bulion
- sare
Mod de preparare Pasare cu fasole alba:
Carnea de pasăre se curăţă, se spală se taie în bucăţi potrivite, apoi, dacă este de gâscă, raţă sau curcă, se dă cu sare şi se lasă 2-3 ore.
Fasolea se fierbe cu morcovul (eventual şi alt zarzavat, ca: păstârnac, ţelină etc.) şi cu usturoiul.
Separat, se prăjeşte ceapa tocată mărunt (de preferat în untură de gâscă), iar când s-a muiat, se adaugă bulionul.
Sosul se adaugă în fasolea aproape fiartă, din care s-a scos o parte din zeamfe (dacă a fost prea multă) şi se continuă fierberea până ce fasolea este gata.
Tot separat, se rumenesc bucăţile de carne, apoi, dacă este vorba de carne mai tare, se adaugă apă sau supă şi se fierbe înăbuşit până ce furculiţa intră uşor în carne.
Intr-o tavă normală sau, pentru efect, o tavă de sticlă termorezistentă, se aranjează un strat de fasole, carnea şi se acoperă cu alt strat de fasole.
Tava se dă la cuptor, la foc potrivit, punând de la început zeamă de fasole sau apă caldă, dacă fasolea este prea uscată.
Când este gata, se prezintă cu tava la masă.
Cea mai potrivită carne pentru acest fel de mâncare – după părerea gurmanzilor – este carnea de gâscă, iar apoi cea de raţă.
Pofta buna!