Pasare umpluta cu tocatura
PrinteazaPasare umpluta cu tocatura din: curcan, untura, morcov, patrunjel, zeama de lamaie, sare.
- o pasăre (curcan)
- 1/2 kg carne tocată de vitel
- untură
- sare
- un morcov
- un pătrunjel
- supă de vită
- zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Se scoate cu grijă pieptul păsării, astfel ca să nu se rupă pielea. Umplem curcanul cu o tocătură din came de viţel pe care o potrivim de sare şi condimente, după gust.
Pasărea umplută o punem într-o cratiţă cu o lingură de untură, felii de morcov, de pătrunjel, puţină supă de vită şi o acoperim ca să se frigă înnăbuşit; din când în când mai adăugăm supă de vită sau apă.
După ce pasărea este rumenită, o tăiem în bucăţi pe care le aranjăm pe un platou lung.
Peste sosul rămas în cratiţă punem zeama de la o lămâie şi îl mai lăsăm puţin să fiarbă, apoi îl strecurăm peste bucăţile de friptură.
Orice pasăre umplută se serveşte cu o salată.
Pofta buna!