Pasare umpluta cu tocatura

Printeaza

Pasare umpluta cu tocatura din: curcan, untura, morcov, patrunjel, zeama de lamaie, sare.

Ingrediente:Pasare umpluta cu tocatura

  • o pasăre (curcan)
  • 1/2 kg carne tocată de vitel
  • untură
  • sare
  • un morcov
  • un pătrunjel
  • supă de vită
  • zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Se scoate cu grijă pieptul păsării, astfel ca să nu se rupă pielea. Umplem curcanul cu o tocătură din came de viţel pe care o potrivim de sare şi condimente, după gust.

Pasărea umplută o punem într-o cratiţă cu o lingură de untură, felii de morcov, de pătrunjel, puţină supă de vită şi o acoperim ca să se frigă înnăbuşit; din când în când mai adăugăm supă de vită sau apă.

După ce pasărea este rumenită, o tăiem în bucăţi pe care le aranjăm pe un platou lung.

Peste sosul rămas în cratiţă punem zeama de la o lămâie şi îl mai lăsăm puţin să fiarbă, apoi îl strecurăm peste bucăţile de friptură.

Orice pasăre umplută se serveşte cu o salată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.