Păsărele din carne de porc umplute cu fileu afumat cu garnitură de sote de ciuperci şi cartofi ducesa
PrinteazaPăsărele din carne de porc umplute cu fileu afumat cu garnitură de sote de ciuperci şi cartofi ducesa
- 1,500 kg pulpă de porc
- 300g cartofi
- 500g ciuperci
- sare
- piper
- 3 ouă
- 150 g file afumat
- 1 1/4 l vin
- 4 linguri sos de friptură
- 1 lingură bulion pastă
- 4 castraveciori muraţi desăraţi
- 1 legătură pătrunjel
- 150g unt
Mod de preparare:
Din carne se taie 10 felii, se platează şi se taie rotunjind marginile. Din resturile de carne şi fileul afumat se face tocătură amestecată cu sare, piper şi un ou crud.
Tocătură se pune pe şniţele, se rulează şi se aşază într-o tavă adîncă unsă. Se ung şniţelele deasupra şi se dau la cuptor cu capere, sare, 1 pahar apă.
Cînd s-au rumenit se pune: făina, apa, vinul, sosul de friptură, bulion şi castraveciori tocaţi, apoi se fierbe cu capac circa 30 minute. Se aşază ruladele pe platou.
La un cap al ruladelor se pune cîte un cartof rotund prăjit în care se înfige o felie de morcov crud care să reprezinte capul şi ciocul în cartof se înfig şi cîte 2 stafide (sau capul unei măsline) care reprezintă ochii, iar la celălalt capăt al ruladelor se înfig fire de praz (sau ceapă verde) care să reprezinte coada.
Se garniseşte cu ciuperci sotate şi cu cartofi ducesa (v. reţeta). Sosul se serveşte separat şi se pune puţin pe rulade.
Pofta buna!