Pasarele inabusite (vrabii,ciocarlii,ciocarlani)

Printeaza

Pasarele inabusite

Ingrediente:Pasarele inabusite (vrabii,ciocarlii,ciocarlani)

  • 25 păsărele
  • 1 lingură unt
  • 2 cepe
  • 1-2 linguri făină
  • 1 pahar vin
  • 250 g roşii (sau bulion de roşii)
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Curăţăm păsărelele, le dăm sare şi pi­per. Apoi le punem într-o cratiţă să se prăjească cu unt şi cu ceapă tocată mă­runt. Presărăm făină şi amestecăm. Stin­gem cu vin şi adăugăm cîteva roşii fără pieliţe şi seminţe (sau bulion de roşii). Lăsăm săfiarbă totul înăbuşit 25-30 mi­nute, ca sosul să se lege şi să capete gust bun.

Aceste păsărele se pot frige şi pe o ţi­glă foarte subţire. Le înşirăm, punînd după fiecare păsărică cîtet o feliuţă de slănină, care se frige o dată cu pasărea, la jar. Le dăm la masă pe felii de pîine prăjită.

Păsărelele mai mici decît ciocîrlanii nu se curăţă înăuntru. Le scoatem numai pe la gît pipota şi băşica fierii, apoi le frigem sau le prăjim bine de tot, pînă de­vin crocante.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.