Pasarele inabusite (vrabii,ciocarlii,ciocarlani)
PrinteazaPasarele inabusite
- 25 păsărele
- 1 lingură unt
- 2 cepe
- 1-2 linguri făină
- 1 pahar vin
- 250 g roşii (sau bulion de roşii)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţăm păsărelele, le dăm sare şi piper. Apoi le punem într-o cratiţă să se prăjească cu unt şi cu ceapă tocată mărunt. Presărăm făină şi amestecăm. Stingem cu vin şi adăugăm cîteva roşii fără pieliţe şi seminţe (sau bulion de roşii). Lăsăm săfiarbă totul înăbuşit 25-30 minute, ca sosul să se lege şi să capete gust bun.
Aceste păsărele se pot frige şi pe o ţiglă foarte subţire. Le înşirăm, punînd după fiecare păsărică cîtet o feliuţă de slănină, care se frige o dată cu pasărea, la jar. Le dăm la masă pe felii de pîine prăjită.
Păsărelele mai mici decît ciocîrlanii nu se curăţă înăuntru. Le scoatem numai pe la gît pipota şi băşica fierii, apoi le frigem sau le prăjim bine de tot, pînă devin crocante.
Pofta buna!