Pasat de chia
PrinteazaPasat de chia din: hrisca, seminte de chia, banane, prune, scortisoara.
- o jumăţate de ceaşcă de hrişcă, încolţită
- un sfert de ceaşcă de seminţe de chia, înmuiate în apă
- două ceşti de banane, feliate
- un sfert de ceaşcă de prune, curăţate de sâmburi
- o linguriţă de scorţişoară
Mod de preparare:
Inmuiaţi hrişcă în apă la temperatura camerei, timp de şase până la opt ore. Inmuiaţi seminţele de chia într-un vas separat, cu trei sferturi de ceaşcă de apă, la frigider, timp de şase până la opt ore. In primele zece minute, amestecaţi de câteva ori seminţele de chia.
Scurgeţi şi clătiţi hrişcă de câteva ori, până când apa rămâne limpede. Intr-un mixer, amestecaţi hrişcă până se omogenizează. Adăugaţi puţină apă, câte o lingură în răstimpuri, pentru a o ajuta să se omogenizeze.
Adăugaţi banana, prunele şi scorţişoara pe lângă hrişcă şi continuaţi să le amestecaţi până se omogenizează.
Adăugaţi în amestec şi seminţele de chia. Turnaţi păsatul în boluri şi serviţi.
Pofta buna!