Pasat de ovaz cu scortisoara
PrinteazaPasat de ovaz cu scortisoara din: ovaz, goji, lapte de nuci, lapte de nuci, afine, banana, scortisoara, sirop de artar.
- o ceaşcă şi jumătate de crupe de ovăz deshidratate, încolţite
- un sfert de ceaşcă de fructe goji
- două ceşti de lapte de nuci
- un sfert de ceaşcă de afine, proaspete sau deshidratate
- o jumătate de ceaşcă de banană, tăiată în felii rotunde
- o linguriţă de scorţişoară
- două linguriţe de sirop de arţar (facultativ)
Mod de preparare:
Puneţi crupele de ovăz într-un vas cu apă, pentru douăzeci şi patru de ore. (După primele douăsprezece ore, scurgeţi şi clătiţi crupele, şi lăsaţi-le încă douăsprezece ore, în apă proaspătă.)
Scurgeţi şi clătiţi din nou crupele, după ce s-au înmuiat, şi lăsaţi-le să se usuce într-o strecurătoare, timp de treizeci de minute.
Puneţi la înmuiat în apă fructele goji, timp de douăzeci de minute.
Turnaţi ovăzul în două boluri pentru cereale. Adăugaţi în fiecare bol câte o ceaşcă de lapte de nuci. Garnisiţi cu afinele, rondelele de banană, scorţişoara şi siropul de arţar (facultativ).
Pofta buna!