Pasca altfel
PrinteazaPasca altfel din: faina, unt, drojdie, ou, lapte, zahar, sare, branza grasa de vaci, smantana, gris, zahar, stafide, ou, coaja de lamaie, sare, ciocolata neagra, ciocolata alba, frisca si coaja de portocala.
pentru aluat:
- 250 g faina
- 50 g unt
- 20 g drojdie proaspata
- un ou
- 4 linguri lapte caldut
- 50 g zahar
- un praf sare
pentru umplutura:
- 750 g branza grasa de vaci
- 4 linguri smantana
- 2 linguri gris
- 200 g zahar
- 100 g stafide
- un ou
- coaja rasa a unei lamai
- un praf sare
pentru servit:
- 50 g ciocolata neagra
- 50 g ciocolata alba
- 4 linguri frisca lichida
- coaja de portocale confiata
Mod de preparare:
Pentru aluat, se topeşte untul si se lasă să se răcească. într-un vas, se amestecă făina cu sarea si apoi i se face un gol în centru.
Drojdia se amestecă cu laptele călduţ Si se varsă în golul din făină.
Se amestecă cu puţină făină de pe margini, se acoperă si se lasă la crescut, 20 de minute.
După acest timp, se amestecă aluatul, se toarnă untul şi se adaugă oul si zahărul.
Se acoperă din nou şi se lasă la crescut pentru o oră. Apoi, în tava unsă şi tapetată cu făină se pune foaia de aluat puţin întinsă. Se lasă la crescut 20 de minute.
Pentru umplutură, întâi se sfărâmă brânza şi apoi se amestecă cu smântână, sarea, zahărul, gălbenuşul, grisul, coaja de lămâie şi stafidele.
Se bate albuşul spumă şi se adaugă în amestecul de brânză.
Se toarnă crema de brânză peste aluatul din tavă, se egalizează suprafaţa si se coace pentru 40 de minute.
După acest timp, se opreşte focul şi se lasă pasca încă 15 minute în cuptor.
Apoi, se scoate şi se lasă să se răcească în tavă.
Pentru servit, ciocolata neagră şi cea albă rupte bucăţi se topesc pe foc, separat, fiecare cu câte 2 linguri de frişcă lichidă. Se toarnă deasupra şi se presară coaja de portocale.
Pasca altfel
Pofta buna!