Pasca cu umplutura de ciocolata din: faina, margarina, zahar, ciocolata, cacao, lapte, oua, zahar vanilat. Ingrediente: 250 g făină 125 g margarina 1 ou 50 g zahăr 1 praf de sare margarină pentru uns forma Umplutură: 100 g ciocolată de menaj 2 linguri cacao 2 linguri făină 200 ml lapte 4 ouă 100 g margarină […]
Pasca cu aluat de cozonac
PrinteazaPasca cu aluat de cozonac din: aluat de cozonac, unt, branza de vaci, zahar, faina, sare, stafide, oua, unt, smantana dulce, scortisoara, esenta de vanilie, esenta de rom, coaja de lamaie.
- 300 g aluat de cozonac
- 2 linguri unt pentru uns forma
pentru umplutura:
- 300 g branza de vaci
- 1/2 pahar zahar (sau dupa gust)
- 1 lingura fiana
- 1 praf de sare
- 1 lingura mare cu stafide
- 3 oua
- 1 lingura unt
- 1/2 pahar smantana dulce
- scortisoara
- esenta de vanilie
- esenta de rom
- coaja de lamaie sau de portocale
Mod de preparare:
Mixezi brânza de vaci cu zahărul, un praf de sare, făina, două ouă, o lingură de unt, smântână şi mirodenii, după gust.
Adaugi stafidele şi amesteci bine. Ungi o formă rotundă potrivită cu unt, întinzi jumătate de aluat în foaie şi îmbraci forma.
Torni compoziţia cu brânză în formă şi din jumătate din aluatul oprit faci un şnur mai lung împletit şi îl aşezi pe marginile pascăi.
Mai faci două şnururi mai mici împletite, pe care le aşezi în formă de cruce deasupra umpluturii, lipind bine capetele.
O ungi cu un ou bătut. O introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 45-50 de minute.
O laşi să se răcească bine în formă, după care o răstorni.
Pasca cu aluat de cozonac
Pofta buna!
Pasca moldoveneasca cu stafide
Pasca moldoveneasca cu stafide din: unt, zahar, oua, lpate, faina, ulei, drojdie, branza, smantana, stafide. Ingrediente: Aluat 50 g unt 25 g zahăr 3 ouă 250 ml lapte 500 g făină 2 linguri ulei esenţe 25 g drojdie uscată sare Umplutură: 1 kg brânză de vaci 50 g unt zahăr vanilat 5 ouă 200 g […]
Pofta buna!