Pasca cu branza dulce – reteta gustoasa
PrinteazaPasca cu branza dulce din: faina, oua, zahar, unt, sare, drojdie, lamaie, zahar vanilat, lapte, branza dulce de vaci, oua, portocala, smantana, stafide.
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 2 ouă
- 200 g zahăr
- 125 g unt
- un praf sare
- 25 g drojdie sau un plic drojdie uscată
- coaja de la o lămâie
- un plic zahăr vanilat
- 230 ml lapte
Pentru umplutură:
- un kg brânză dulce de vaci
- 6 ouă
- 150 g zahăr
- coajă de lămâie şi de portocală
- un pliculeţ zahăr vanilat
- 2-3 linguri smântână pentru prăjituri
- 300 g stafide
Mod de preparare:
Se pune drojdia într-un bol si se amestecă cu puţin lapte călduţ şi 1-2 linguriţe de zahăr.
Se lasă să dospească câteva minute, lângă o sursă de căldură.
Separat, se cerne făina într-un bol, se adaugă sarea, ouăle, restul de lapte, mirodeniile, untul, zahărul şi maiaua crescută.
Toate ingredientele se frământă cu mâna şi se obţine o cocă consistentă.
Se acoperă bolul cu un şervet de bucătărie şi se lasă lângă cuptor. Pentru umplutură, se pregătesc două boluri.
In primul bol, se pun albuşurile şi în celălalt se pun brânza de vaci, zahărul pudră, smântână, gălbenuşurile şi mirodeniile.
Se bat între timp albuşurile şi apoi se încorporează în compoziţia de brânză. Se adaugă stafidele, se amestecă uşor şi se tapetează o tavă rotundă cu hârtie de copt.
Se întinde aluatul într-o foaie, se umple cu brânză şi se dă la copt, la 120°C.
După ce s-a rumenit, se scoate şi se lasă să se răcească.
Pasca cu branza dulce
Pofta buna!