Pasca cu branza dulce – reteta gustoasa

Printeaza

Pasca cu branza dulce din: faina, oua, zahar, unt, sare, drojdie, lamaie, zahar vanilat, lapte, branza dulce de vaci, oua, portocala, smantana, stafide.

 

Ingrediente:Pasca cu branza dulce

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 2 ouă
  • 200 g zahăr
  • 125 g unt
  • un praf sare
  • 25 g drojdie sau un plic drojdie uscată
  • coaja de la o lămâie
  • un plic zahăr vanilat
  • 230 ml lapte

Pentru umplutură:

  • un kg brânză dulce de vaci
  • 6 ouă
  • 150 g zahăr
  • coajă de lămâie şi de portocală
  • un pliculeţ zahăr vanilat
  • 2-3 linguri smântână pentru prăjituri
  • 300 g stafide

 

Mod de preparare:

Se pune drojdia într-un bol si se amestecă cu puţin lapte călduţ şi 1-2 linguriţe de zahăr.

Se lasă să dospească câteva minute, lângă o sursă de căldură.

Separat, se cerne făina într-un bol, se adaugă sarea, ouăle, restul de lapte, mirodeniile, untul, zahărul şi maiaua crescută.

Toate ingredientele se frământă cu mâna şi se obţine o cocă consistentă.

Se acoperă bolul cu un şervet de bucătărie şi se lasă lângă cuptor. Pentru umplutură, se pregătesc două boluri.

In primul bol, se pun albuşurile şi în celălalt se pun brânza de vaci, zahărul pudră, smântână, gălbenuşurile şi mirodeniile.

Se bat între timp albuşurile şi apoi se încorporează în compoziţia de brânză. Se adaugă stafidele, se amestecă uşor şi se tapetează o tavă rotundă cu hârtie de copt.

Se întinde aluatul într-o foaie, se umple cu brânză şi se dă la copt, la 120°C.

După ce s-a rumenit, se scoate şi se lasă să se răcească.

 

Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.